Jemtlands Radioamatörer
JRA

  
 • Föredrag om IARU torsdag 1 juni
  Missa inte föredraget om IARU med Mats, SM6EAN på torsdag.  
  Vi kommer köra Jitsi om du inte kan komma förbi. Även andra intresserade utanför klubben är förstås välkomna in på Jitsin. Du kopplar upp dig hit: https://meet.jit.si/sk3jr Vi börjar som vanligt klockan 19:00.
  Johan

 • Sambandsuppdrag O-ringen 2023

  Nu är sidan för sambandsuppdrag omdöpt från ”rallysamband” till enbart ”samband”. Vi har ju sambandsuppdrag utöver Rally också. På den sidan finns också en direktlänk till google formuläret för den som vill anmäla sig till detta uppdrag.

  Länken finns även här: https://forms.gle/wBSzhWjPwD4MvV6C7


 • Contesting med Johan, SE3X

  Titta in på klubben på torsdag så berättar jag mer om radiotävling också kallat Contesting.

  Vi har en plan att få igång vår radiostation och börja köra lite tillsammans. Jag har sammanställt ett par föredrag som börjar från början och sedan dyker vi djupare och djupare i ämnet.

  Vi kommer köra Jitsi också om du inte kan komma förbi. Även andra intresserade utanför klubben är förstås välkomna in på Jitsin.

  Du kopplar upp dig hit: https://meet.jit.si/sk3jr
  Vi börjar som vanligt klockan 19:00.

  Johan, SE3X (i contest ..)


 • SK3JR-Styrelsen informerar och DL3 berättar om SSA’s årsmöte
  Vi träffas på torsdag den 4’e maj på Teknikland för en trevlig kväll. Det blir en information från och frågestund med styrelsen. Vi vill ta tillfället i akt att berätta lite om vad vi har för planer framöver och svara på era frågor. Johan, DL3, var nyligen på SSA’s årsmöte såväl som ett sektions- och distriktsledarmöte. Blir en information om vad som hände och Johan visar lite bilder och svarar på eventuella frågor. Vi aktiverar Jitsin också om du inte har möjlighet att komma. Som förra gången kör vi på: https://meet.jit.si/sk3jr Styrelsen SK3JR
   
 • Powerpoint O-Ringen
  Nu finns powerpointpresentationen som Hinken använde under föredraget för nerladdning under Sektioner->Samband->Rallysamband(Dokument). Återkoppla till Hinken så fort ni vet om ni kan hjälpa till och i vilken omfattning. Som alltid, ju tidigare desto bättre.  
   
 • Månadsmöte med info om O-ringen
  Hej Alla!
  På torsdag har vi månadsmöte på Teknikland med en genomgång av sambandet under O-ringen.
  Ett samband som Hinken ansvarar och håller i.
  Vi börjar 19:00 och Hinken håller på så länge det behövs. Dock som vanligt som längst till 21:00.
  Vi kommer att behöva kraftsamla inför det här och det är viktigt att så många av våra medlemmar som möjligt deltar.
  Vi kommer därför att köra mötet även via Jitsi. Under torsdagen kommer vi att testa utrustning, som om det
  fungerar bra under våra speciella förutsättningar kommer att köpas in och användas på våra möten i framtiden.
  Styrelsen har som ambition och mål att alla månadsmöten och även andra aktiviteter ska kunna ses på Jitsi.
  Du går in på Jitsi via den här adressen: https://meet.jit.si/SK3JR
  Alla vanliga webbläsare fungerar och det finns även appar att ladda ner för telefoner och läsplattor.
  En handledning tillsammans med mycket annan information finns på Hamnews hemsida: https://www.hamnews.se/…/jitsi-ett-enkelt-och-sakert…/
  Missa inte Hinkens presentation!
  Vi vill gärna ha synpunkter på hur det fungerar.
  Skicka ett mail till sa3byc@contester.se som fungerar som samordnare för Jitsi.
  Styrelsen SK3JR

   
 • (ingen rubrik)
  Vi bestämde igår på årsmötet att vi inte har någon officiell torsdagsträff idag torsdag. De som vill åka ut och koka sig en kopp kaffe är givetvis välkomna att göra detta ändå.
   
 • Ny E-tjänst hos elsäkerhetsverket!
  Elsäkerhetsverket har lanserat en ny e-tjänst för anmälan av elektromagnetiska störningar, EMC-störningar. Tjänsten är till för den som upplever att en elanläggning eller elprodukter i en elanläggning stör funktionen hos andra elektriska utrustningar/produkter eller orsakar störningar i radiokommunikationen. Läs mer på elsäkerhetsverkets hemsida: Elsäkerhetsverket  
   
 • Information om O-ringen i sommar

  På månadsmötet den 13 april så kommer SvenHenrik/SM3SZW att delge information om sommarens O-ringen evenemang och det sambandsuppdrag som klubben tagit på sig.


   

 • Inte bara FM!
  Det handlar om att VHF+ inte bara är för tråkig FM-trafik via repeater eller liknande. På torsdag den 16 mars 1900 ute på teknikland tänker jag (SM3PXO/Petter) hålla detta om det är tillräckligt många intresserade (dvs. fler än 3-4 stycken) Gå gärna in på vår facebook sida och meddela om ni kommer eller inte så vi vet om intresse finns eller ej.   73 de SM3PXO Petter
   
 • Strömavbrott repeater RV60 (R6)
  Enligt meddelande från Jämtkraft kommer det att bli strömavbrott i vår anläggning Måndag 6/3 mellan kl 16.30 och 17.00 samt mellan kl 20.00 och 20.30. Räkna med att repeatern och annan utrustning på platsen kommer att vara otillgänglig runt dessa tider.
   
 • Årsmöte 2023 SK3JR

  Då var det dags för klubbens årsmöte onsdag den 29 mars kl 19 i ”Kronan” på teknikland. Att det inte blev en torsdag beror på att lokalen var bokad sedan tidigare den trettionde. Så boka in onsdag den 29 mars kl 19 på teknikland. Årsmötet kommer denna gång inte att köras över Jitsi som vi gjort tidigare år. Anmäl ditt deltagande på styrelsen@sk3jr.se

  /Styrelsen SK3JR